Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وابستگی به بودجه های دولتی را از مشکلات حوزه دانشگاهی کشور برشمرد و گفت: میزان وابستگی دانشگاههای کشور به اعتبارات دولتی که در سال ۱۳۹۵ حدود ۷۲ درصد بوده است اکنون به ۸۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایران آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر علی خطیبی عصر چهارشنبه در آیین بهره برداری از طرحهای آموزشی مجتمع آموزش عالی گناباد، متاسفانه دانشگاههای ما کمتر به سمت درآمدزایی از محل تحقیقات پیش رفته اند و بیشتر درآمدهای کنونی آنها به برگزاری کلاسها و دوره های آزاد و آموزش‌های شبانه محدود می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به وضعیت درآمدزایی دانشگاهها در دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: میزان وابستگی دانشگاه توکیوی ژاپن به درآمدهای دولتی که در سال ۲۰۱۲ رقم ۳۶ درصد بوده است در سال ۲۰۲۱ به ۱۰ درصد کاهش یافته است و این در حالی است که ما در سالهای گذشته شاهد افزایش وابستگی دانشگاه ها به بودجه های دولتی بوده ایم.

دانشگاه بدهکار جامعه است

معاون وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در زمینه اشتغال و کارآفرینی بدهکار جامعه هستند، گفت: در آمریکا از هر ۵۰۰ مقاله دانشگاهی یک مقاله در مسیر نیازهای جامعه به فروش می رسد، ولی این رقم در کشور ما یک مقاله در هر ۱۷۰ هزار عنوان است و این نشان دهنده پایین بودن سطح کاربردی تحقیقات دانشگاهی در مسیر توسعه و پاسخگویی به نیاز بخش های مختلف است.

خطیبی، گسترش کمی و کیفی تحقیقات کاربردی در دانشگاهها و نقش‌آفرینی بیشتر آنها در رفع مسائل و مشکلات جامعه را رویکرد مهم این وزارتخانه در دولت سیزدهم دانست و با بیان اینکه توسعه واحدهای فناور و پارکهای علمی و فناوری از برنامه های اصلی این حوزه است، ایجاد معاونت فناوری در ساختار این وزارتخانه را به منظور بسترسازی بهینه برای این فعالیتها مورد توجه جدی دانست.

وی ادامه داد: بنابر اعلام مراکز علمی بین المللی، ایران در زمینه تولید علم رتبه نخست منطقه و رتبه شانزدهم جهان را دارد اما با وجود این موفقیت، از نظر مصرف علم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد که باید با توسعه تحقیقات کاربردی، متناسب با نیاز جامعه این وضعیت هم بهبود یابد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای موفقیت در عرصه مصرف علم، باید ضریب نفوذ فعالیتهای علمی و دانشگاهی را افزایش دهیم و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید با تقویت ارتباط خود با بخش های مختلف جامعه و صنعت، معدن و کشاورزی از قابلیت خود برای رفع مسائل و مشکلات آنها حداکثر بهره را ببرند و همه ظرفیتهای علمی دانشگاهی در خدمت جامعه قرار بگیرد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به اینکه در سالهای گذشته از ظرفیت مشارکتهای مردمی عمدتا در بحرانهایی نظیر سیل، زلزله و کرونا استفاده شده و به علت وابستگی دولت به نفت، کمتر در ساخت و سازها از آن بهره گرفته شده است، گفت: باید این توانایی بی بدیل در مسیر توسعه مراکز آموزش عالی در سطح کشور جهت دهی شود و دولت سیزدهم باید موانع حضور و مشارکت مردم در بخشهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را بردارد.

فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و دانشگاهی این شهرستان، ارتقا مجتمع آموزش عالی گناباد به دانشگاه را از مطالبات مهم مردم و مسوولان منطقه خواند و خواستار توجه بیشتر مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم به این امر شد.

رضا نصیری همچنین خواستار ایجاد رشته های تحصیلات تکمیلی و رشته مربوط به مهندسی قنوات در مجتمع آموزش عالی گناباد با توجه ظرفیتهای غنی و تاریخی این شهرستان در این زمینه شد.

وی با اشاره به اینکه گناباد در دهه ۱۳۶۰ دارای مرکز تربیت معلم بوده است، راه اندازی دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان را با عنایت به ظرفیت فرهنگی این شهرستان ضروری دانست.

۹ طرح آموزشی مجتمع آموزش عالی گناباد شامل ساختمان دانشکده علوم، برق رسانی، شبکه آب شرب و منبع بتنی، شبکه های گازرسانی و جمع آوری فاضلاب، یادمان شهدای گمنام، مرحله نخست تصفیه خانه، شبکه و ایستگاه آبیاری قطره ای و پست برق در مجموع با صرف اعتبار ۵۵۲ میلیارد ریال افتتاح شد.

مجتمع آموزش عالی گناباد زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای سه هزار و ۷۶۹ دانشجو در ۲۲ رشته دانشگاهی با ۴۵ نفر عضو هیات علمی است و توان افزایش دانشجویان تا سقف پنج هزار نفر را دارد.

۱۲ هزار دانشجو در ۱۲ دانشگاه و مرکز آموزش عالی گناباد تحصیل می کنند.

شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

بیشتر بخوانید:

معاون وزیر علوم: اعتبارات دانشگاه‌ها ۳۵ درصد افزایش یافت

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجتمع آموزش عالی گناباد تحقیقات و فناوری معاون وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۰۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت